Elämä alkoi merestä, ja ihmisveri muistuttaakin koostumukseltaan läheisesti suolavettä. Puhdas luonnonsuola haihdutetaan merestä tai louhitaan vuoresta. Suolaa kutsuttiin ennen valkoiseksi kullaksi, ja se on edelleenkin tärkein mineraalilähteemme niin ihmisille kuin eläimille.

Merisuola on yleisnimitys suolalle, joka on peräisin merivedestä. Merivesi sisältää runsaasti mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, mangaania, sinkkiä, booria, kromia, seleeniä ja jodia. Mineraalikoostumus vaihtelee sen mukaan, mistä päin maailmaa sen on peräisin. Yleisimmin käytetyt merisuolat ovat peräisin Välimereltä, Atlantilta ja Pohjanmereltä. Eri alueilta peräisin olevan suolan väri ja aromaattinen maku vaihtelee, ja trendikkäimmät kokit kotona ja ravintoloissa luokittelevat ja käyttävät suolaa kulloinkin tarjottavan aterian mukaan- aivan kuten viinejäkin.

Merisuola valmistetaan yleisimmin johtamalla merivettä erityisiä kanavia pitkin suuriin savialtaisiin, joissa aurinko ja tuuli haihduttavat veden pois. Terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtivan ihmisen tulee olla suolaa valitessaan tarkkana, että sitä ei ole tämän luonnonmukaisen prosessin jälkeen käsitelty teollisesti. Vain luonnonsuolassa mineraalit ja alkuaineet ovat siinä muodossa kuin luonto on ne meidän käyttöömme suunnitellut.

Kaikkein hienointa suolaa kutsutaan sormisuolaksi tai suolankukaksi (flower of salt, fleur de sel, flor de sel, flos salis). Se on merisuolojen puhtain ja kallisarvoisin muoto, joka syntyy ainutlaatuisen luonnonilmiön lopputuloksena: meren, auringon ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Suolankukat kristallisoituvat meren pinnalle vain erityisissä sääolosuhteissa: tarvitaan paljon auringonpaistetta, hento tuulenvire ja matala ilmankosteus. Loppukesällä, kun vedenpintaan on muodostunut ohut kerros kukan muotoisia kristalleja, ne kerätään varovasti käsin ja jätetään aurinkoon kuivumaan. Sadonkorjuu voidaan suorittaa ainoastaan silloin kun auringonvalo, ilmankosteus, tuulensuunta ja -voimakkuus ovat suotuisat. Suolankukkaset tulee kerätä ennen kuin ilmankosteus nousee ja sulattaa kiteet. Kahta samanlaista suolakidettä ei ole. Jokaiseen suolakristalliin on kiteytynyt auringon ja meren elinvoima sekä ainutlaatuinen aromi. Kaikkein hienoimpia suoloja suositellaan käytettäväksi valmiiden ruokien maustamiseen, sillä niiden kallisarvoiset aromit eivät kestä kuumennusta.
Kaikki Saltlifen merisuolat ovat 100% puhdasta, raffinoimatonta luonnonsuolaa.