Solen valmistaminen
Suolalampun käyttöohjeet
Suolan muita käyttötapoja: koti ja keittiö
Suola kauneuden- ja terveydenhoitoon

Sole, nestemäinen auringonvalo

Sole on puhtaasta vedestä ja kristallisuolasta valmistettu liuos, joka sisältää suolan kristallikiteisiin varastoitunutta energiaa. Sen nimi tulee latinankielisestä sanasta Sol, joka tarkoittaa aurinkoa. Solessa yhdistyy veden ja suolan synergia, ja Sole onkin kehon energiatasapainoa ylläpitävää “elävää ravintoa”.

Kun vesi ja suola yhdistyvät, niiden geometrinen rakenne muuttuu ja suolan ja veden ionit hydrolysoituvat. Näin syntyy kokonaan uusi aine, jossa vesi ei ole enää vettä eikä suola suolaa. Molemmat elementit ovat ionisoituneita ja vapauttavat näin ollen oman olomuotonsa ja niihin varastoituneen energian.

Kristallisuola sisältää kaikki ne mineraalit ja alkuaineet joista kehomme on rakennettu. Miljoonien vuosien puristuksesta seuranneen kristallikiteiseen rakenteen ansiosta orgaanisen suolan mineraalit pystyvät läpäisemään solukalvomme ja imeytymään elimistöömme. Solessa nämä mineraalit ovat meille helposti käytettävässä olevassa muodossa.

Solen avulla voidaan:
- pitää yllä ja stimuloida kehon energia- ja nestetasapainoa
- tasata kehon PH- tasoa
- puhdistaa elimistöä ja suojata sitä useilta sairauksilta (mm. vatsavaivat, pahoinvointi, närästys)
- puhdistaa ihoa sisäisesti

Solea voidaan käyttää myös ruoan maustamiseen, luonnollisena urheilujuomana kovan urheilusuorituksen jälkeen tai helpottamaan oloa juhlien jälkeisenä aamuna.

Solen valmistaminen:

Täytä kannellinen lasiastia lähdevedellä ja lisää kristallisuolakiteitä. Lisää suolaa tarvittaessa, kunnes sitä ei enää imeydy veteen. Noin vuorokauden kuluttua purkissa on 26% kyllästetty suolaliuos. Voit lisätä purkkiin suolaa ja vettä tarpeen mukaan. Purkin pohjalla on hyvä olla imeytymätöntä suolaa merkkinä siitä, että liuos on kyllästettyä. Sole on puhdasta, luonnostaan steriiliä. Sole ei myöskään vanhene, ja sitä voi säilyttää huoneenlämmössä. Pidä kantta purkin päällä suojataksesi sitä pölyltä.

Solen käyttö:

Lisää Solea teelusikallinen lasilliseen raikasta vettä ja nauti joka aamu tyhjään vatsaan, puoli tuntia ennen ateriaa. Sole tulee nauttia joka aamu, säännöllisyys on tärkeää kehon energiatason kannalta. Muista myös juoda tarpeeksi vettä päivän aikana!

Suolalampun lumoissa

Suolalampun idea on yksinkertainen: annetaan valon heijastua suolakiteen läpi. Paitsi että tuloksena on kaunis, rauhaa ja lämpöä hehkuva sisustuselementti, myös suolan terveyttä edistävät vaikutukset puhuttelevat yhä useampia ihmisiä ympäri maailmaa. Suolalamput ja -tuikut ovat luonnon omia ilmanpuhdistajia ja ionisaattoreita. Suolakiven sisällä oleva lämmönlähde lämmittää suolan, jolloin siitä vapautuu negatiivisia ioneja, jotkapuhdistavat ja neutralisoivat hengitysilmaamme. Suolan terveysvaikutukset havaittiin jo 1800-luvulla, ja nykyajan lääketiede tunnustaakin mm. suolahuoneiden helpottavan allergia- ja astmasairauksista kärsivien oireita. Suolalamppu myös neutralisoi kodin huonepölyä, ja jopa tupakansavua. Valaistu suolakivi on väriltään yleensä lämpimän oranssin tai aprikoosin värinen. Suolalamppu on tunnelmallinen, jopa mystinen sisustuselementti, joka luo ympärilleen pehmeää, lämmintä valoa. Suolalampun valo muistuttaa hehkuvaa kynttilää tai takkaa, ja suolatuikku on kuin kaunis jäälyhty. Suolalampun terveysvaikutusten lisäksi suolavalojen rauhoittava, lähes meditatiivinen hehku on lumoava, ja sopii siksi erityisesti nykyajan kiireisille ja stressaantuneille ihmisille. Suolalamppuja käytetään menestyksellisesti myös valo- ja väriterapiassa. Suolalampuilla hoidetaan paitsi allergia- ja ihosairauksista, myös masennuksesta, unettomuudesta tai levottomuudesta kärsiviä. Suolalamppuja voidaan käyttää kodin jokaisessa huoneessa, ja ehdottomasti myös työpaikoilla. Aito Himalajan suolalamppu on ikimuistoinen lahja rakkaalle ystävälle tai liikekumppanille. Se on myös turvallisin ja terveellisin yövalo lapsille ja vanhuksille. Suolalamppu on ikuinen tuote- se ei kulu eikä häviä ajan kuluessa. Saltlife-suolalamppu on kuin pieni pala suolahuonetta kotonasi!

Suolalampun käyttöohjeet

  Suolalampun käyttöön liittyviä ohjeita
  • Sammuta virta vaihtaessasi lamppua. Käytä lamppuun max 15W lamppua (uuninlamppu).
  • Älä käytä lamppua kosteissa tiloissa tai ulkona. Suola liukenee veteen!
  • Mikäli lamppu pääsee kastumaan, anna sen kuivua lampun ollessa päällä useita tunteja. Mikäli suolaa irtoaa, pyyhi se pois.
  • Älä pyyhi lamppua märällä liinalla. Puhdista se imuroimalla tai kevyesti kostutetulla liinalla pyyhkien.
  • Kaikki Saltlife-suolalamput on varustettu laadukkaalla ja turvallisella saksalaisella sähkölaitteella. Muista kuitenkin, että kyseessä on sähkölaite. Noudata aina sähkölaitteisiin liittyviä turvallisuusohjeita!
Minkäkokoinen lampun pitäisi olla? Mitä suurempi lamppu, sen laajempi on vaikutusalue. Lampun teho on parhaimmillaan kun se pidetään jatkuvasti päällä tai esimerkiksi makuuhuoneessa käytettäessä vähintään neljä tuntia ennen nukkumaanmenoa. Lampun koko   Vaikutusalueen ulottuvuus 2-3 kg              n. 10 m² 4-6kg               n. 15 m² 7-9 kg              n. 20 m² 10-12 kg          n. 25 m² yli 15 kg          yli 25 m²

Muita käyttötapoja

Tiesitkö, että ruoan maustamisen lisäksi suolalla on laskettu olevan yli 14 000 käyttötarkoitusta. Isovanhempamme luultavasti tunsivat niistä monia, koska ennen puhdistuaineiden ja kemikaalien syntyä suolaa käytettiin yleisesti kodin eri askareissa. Suolaa on perinteisesti käytetty myös useiden vaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Kokosimme tähän erilaisia suolaisia siivousvinkkejä (niihin voit käyttää kaupan halvinta pöytäsuolaa) ja kauneudenhoitoniksejä.

Koti ja keittiö

-Valkaise ja desinfioi pesualtaat ja ammeet suolan ja tärpätin seoksella. Suola ja etikka kiillottaa himmennen messingin ja kuparin.

-Ruokaöljyn ja suolan ohut liuos irrottaa puupintoihin tarttuneet, kuumien astioiden tai veden jättämät valkoiset jäljet. Anna vaikuttaa pari tuntia.

-Rasvaisen astian puhdistus: ripauta suolaa rasvaisen kattilan pohjalle ja pyyhi paperilla rasva pois.

-Kahvi- ja teetahrat irtoavat kupeista hieromalla niihin suolaa.

-Jääkaapin puhdistamiseen ja raikastamiseen tehoaa veteen sekoitettu suola ja sooda.

-Sipulin haju käsistä: hiero sormiin suolaa, joka on kostutettu etikalla.

-Viinitahrojen poisto: kaada reilusti suolaa tahralle, anna imeytyä. Huuhtele myöhemmin kylmällä vedellä.

-Korituolien kellastumiseen: hiero lämpimään suolaveteen kastetulla tiheällä sienellä ja anna kuivua auringossa.

-Home-ja ruostetahrat: kostuta tahrat suolan ja sitruunamehun seoksella, anna vaikuttaa auringonvalossa ja lopuksi huuhtele ja kuivaa.

-Liikaa suolaa keitossa? Heitä pari raakaa, viipaloitua perunaa keittoon. Peruna imee ylimääräisen suolan.

-Kerman ja munanvalkuaisten vaahdottaminen: lisää hyppysellinen suolaa nopeuttaaksesi vaahtoutumista.

-Salaatti pysyy rapeana jos sille ripotellaan kevyesti suolaa ennen tarjoamista.

-Kahvin maun parantamiseen (isoäidin neuvo): Hyppysellinen suolaa parantaa kahvin makua ja poistaa kitkeryyttä.

- Suolavedessä keitettyjen munien kuoret kestävät keittämisen paremmin ja irtoavat kuorittaessa helpommin. Munan tuoreuden voit todeta vesilasissa, jossa on on kaksi teelusikallista suolaa. Tuore muna uppoaa, mätä kelluu.

-Tummumisen estoon: laita kuoritut omenat, päärynät ja perunat kylmään, kevyesti suolattuun veteen tummumisen estämiseksi.

Kauneuden- ja terveydenhoitoon

Suolasaippua
Hiero saippuaa kevyesti saunanlämpimälle, kostealle iholle. Kääriydy pyyhkeeseen ja lepää tunnin ajan. Halutessasi juo yrttiteetä. Suolan vaikutuksesta keho alkaa lämmetä ja hikoilla. Menetelmä avaa ja puhdistaa ihohuokoset, ja vastaa kolmepäiväistä dieettiä.

Suolaliuokset
Erivahvuiset suolaliuokset sopivat kehon puhdistukseen sekä monien vaivojen ennaltaehkäisyyn ja parantamiseen. 1% suolaliuos sekoitetetaan lisäämällä 1 osaan Himalajan suolaa 100 osaa puhdasta vettä. Vastaavasti 2% suolaliuokseen lisätään 2 osaa suolaa ja 100 osaa vettä jne. 1% suolaliuos vastaa elimistömme nesteitä, joten se ei kirvele. 1% suolaliuosta voidaan käyttää esimerkiksi tukkoisen nenän huuhteluun, silmämeikin puhdistukseen ja suun kurlaukseen. Erinomainen ja edullinen kasvovesi! Suolaliuos vähentää myös pahanhajuista hengitystä, tasapainottaa suun pH:n ja valkaisee hampaita.

Suolakääreet
Valmista suolakääre 1-8% Himalajan suolaliuoksesta. Mitä vaikeampi vaiva, sen voimakkaampaa liuosta tarvitaan. Kaada liuosta talouspaperille tai sideharsoon ja aseta ongelma-alueelle. Kokeile suolaan kastettuja suolasukkia ja kylmiä kääreitä kuumeen laskemiseen. Antiseptisen ominaisuutensa ansiosta suolaliuos rauhoittaa ihoa, hillitsee bakteeritulehduksia ja hillitsee kutinaa. Sopii hyvin myös akneen ja ihottumiin.

Suolahengitys
Suolahengitystä varten tarvitset kattilallisen höyryvävän kuumaa vettä. Valmista 1-8% suolaliuos, ja lisää se kuumaan veteen. Kumarru astian ylle ja peittele pää pyyhkeellä ettei höyry karkaa. Hengitä syvään 10-15 minuuttia. Suolahengitys helpottaa flunssaista oloa, irrottaa limaa ja auttaa astmaan. Kokeile myös korvatulehdukseen.

Suolakylpy
Suolakylpy perustuu osmoosiin ja on erittäin puhdistava toimenpide. Käytä 1-8% suolapitoisuutta, esim. 1 kg Himalajan suolaa ammeelliseen vettä. Kaada suola ammeeseen ja lisää sen verran vettä että suola peittyy. Odota kunnes suola on liuennut ja lisää loppuvesi. Käytä kehonlämpöistä vettä. Muita kylpytuotteita et tarvitse. Kuivaa iho pyyhkeeseen kylvyn jälkeen, älä huuhtele! Muista että voimakas puhdistautuminen on raskasta verenkierrolle, joten jos olet heikkokuntoinen tai sinulla on sairauksia, keskustele asiasta ensin lääkärisi kanssa. Voit tehdä myös pelkän jalkakylvyn.

Suolakuorinta
Sekoita hienoa suolaa esimerkiksi hunajaan tai oliiviöljyyn. Lisää halutessasi tuoreita yrttejä. Hiero seosta iholle, anna vaikuttaa löylyn lämmössä. Huuhtele. Kokeile erilaisia sekoituksia: vain mielikuvitus on rajana. Vinkkaa myös meille parhaat suolakuorinnat!