”Muistan ihastelleeni Himalajan suolan makua siihen ensimmäistä kertaa tutustuessani, ja tavallinen pöytäsuola saikin aika pian sen jälkeen lähtöpassit keittiöni kaapista. Himalajan suolan mausta inspiroituneena aloin vähitellen kiinnostua enemmänkin tuosta arkisen- jopa huonon- maineen omaavasta mausteesta, ja pikku hiljaa koko elämäni muuttui. Oivalsin suolan olevan paljon muutakin kuin ruoanlaittoon liittyvä välttämättömyys: sillä on suuri merkitys koko hyvinvointimme kannalta. Ymmärsin myös sen, että suolaa oli kahta tyyppiä: luonnollista ja keinotekoista. Luonnonsuola on sitä suolaa, josta voisin puhua tuntikausia, sillä mukavan maun lisäksi suolan vaikutukset terveyteeni olivat ilmeiset. Olin kärsinyt erittäin pahoista suonenvedoista vuosikausia, ja muutama viikko Himalajan suolan käytön aloittamisesta huomasin kummakseni ettei kivuliaita kramppeja enää esiintynyt yhtä usein, ja pian ne hävisivät kokonaan. Olin vuosikausia syönyt magnesiumia ja muita mineraaleja erilaisten pillerien muodossa, tuloksetta.

Tyttäreni hemoglobiini oli ollut alhainen pienestä pitäen, ja myöskään rautatablettikuurit eivät tuoneet huomattavaa vaikutusta. Puolisen vuotta Himalajan suolan käytön aloittamisesta anemia oli kadonnut, ja veriarvot olivat kohonneet lukemiin, jotka oikeuttaisivat verenluovutukseen-ensimmäistä kertaa elämässään.

Lukuisat ystäväni ja asiakkaani kertovat samaa viestiä: suolan laadulla on väliä! Jotkut ovat saaneet helpotusta verenpaineeseen, osa vaikeisiin iho-ongelmiin, ja toiset mitä erikoisempiin vaivoihin. Uskon, että selitys on yksinkertainen: elimistömme pystyy käyttämään luonnonsuolassa esiintyvät mineraalit hyödykseen. Samalla suola saa toteuttaa sille kuuluvaa tehtäväänsä elinvoimien ylläpitäjänä- teollisesti käsitelty suola sen sijaan toimii meitä vastaan. Suosittelen tarkastamaan mitä suolaa käytät- pieni, mutta sitäkin tärkeämpi askel oman hyvinvointisi kannalta!”

Suolaisin terveisin, Anja Lehtonen Saltlife Oy

Lue minkälaisia kokemuksia asiakkaillamme on:

”Suolalampusta on ollut apua tukkoiseen nenään. Mikä helpotus onkaan ollut kun aamuyöllä en ole enää herännyt siihen, että ei hengitys kulkenut nenän kautta vaan suu auki kuorsasin ja heräsin siihen aamuyöllä. Nyt nukun todella hyvin kun yöpöydälläni on suolalamppu ja se palaa 24 tuntia vuorokaudessa. Suosittelen mielelläni suolalamppua. Suolalamppu on auttanut myös atooppiseen ihooni. Ei ole enää iho lehahtanut punaiseksi ja kutisevaksi. Minulla on suolalamppu makuuhuoneen lisäksi myös olohuoneessa ja keittiössä. Oikeastaan asustelen suolahuoneistossa ja hyvää on tehnyt. Lamput ovat myös kauniita sisustuselementtejä. Moni tuttu on kysynyt, mistä niitä saa. Olen antanut aina Saltlifen tiedot ja osoitteen ja moni tuttavani on teiltä tilannut lampun.”

Kirsti, Helsinki

”Ystävättäreni joka omistaa luontaistuoteliikeen, soitti eräänä päivänä ja kertoi tilaavansa liikeeseensä suolatiiliä. Minä joka kokeilen mielelläni kaikkea uutta kuuntelin kiinnostuneena hänen esitelmäänsä kyseisestä tiilestä. Ja pitihän se suolatiili ( 2 kpl) sitten saada. Laitoin tiilet uuniin ja kun ne olivat kuumuneet sen puolituntia 250 c:ssa, nostin tiilet pöydälle uuniritilän päälle. Siinä vaiheessa olin kyllä hieman epäileväinen, mutta… Minulla oli noin kilon painoinen poronsisäpaisti josta leikkasin pihvin kokoisia viipaleita n. puolitoista senttiä paksuja. Laitoin kuumien tiilien päälle vähän öljyä ja sitten lihat. Lihat todellakin paistuivat muutamassa minuutissa (n.pari minuttia molemmin puolin) ihanan meheviksi. Ja maku oli suorastaan suussa sulava. Kivi oli todellakin antanut juuri sopivasti suolanmakua, mutta suolanmaku oli jotenkin ”hienostuneemipi” kuin normaali suolassa. Lisäsin ainoastaan pikkuisen mustapippuria pihvin päälle ja muuta ei sitten tarvinukkaan. Olen ennemmin paistanut poropihvejä pannussa, grillissä, uunissa, mutta tästä lähtien taidan paistaa ne tiilen päällä. Koska maku oli ylivoimaisesti paras muihin paistotapoihin verrattuna. No tietysti kokeilen tiilellä nautaa, broileria ja kalaa. Tiili oli myös todella helppo pestä, vain haaleaa vettä kun kivi oli jäähtynyt käden lämpöiseksi.”

Iloisesti yllättynyt

”Olen huomannut tulevani huonovointiseksi, mikäli joudun istumaan pitkään tietokoneen ääressä. Ehkä siksi silmiini osui tieto, että suolalamput muuttavat ilman varausta ihmiselle mieluisampaan suuntaan, tietokoneet taas huonompaan. Suolalampun hankkiminen onkin tuonut helpotusta ongelmaan! Ensin hankin tyttöystäväni kanssa suolalyhdyn, sittemmin sen toveriksi ison sähköisen suolalampun (molemmissa valo ja lämpö ilmeisesti tehostavat suolan tehoa) ja varsinkin yhdessä ne toimivat loistavasti (vaikka jo pieni yksin käytettynä saa ison eron aikaan). Haluaisin vielä erikseen mainita Saltlifen erittäin hyvästä palvelusta. Olimme tyttöystäväni kanssa muutenkin tulossa Hämeenlinnaan ja ajattelimme säästää postikuluissa hankkimalla lampun samalla reissulla. Ilmoitimme saapumisestamme ennakkoon Saltlifeen ja kun puheeksi tuli, ettei meillä ole autoa käytössämme, Saltlifesta tarjouduttiin hakemaan meidät rautatieasemalta varastolle! Kyyti olikin lopulta tarpeen, sillä emme olisi jaksaneet kantaa isoa suolakidettä kävellen määränpäähämme asti. Kaikki Saltlifella kohtaamamme ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja heidän kanssaan oli ilo asioida, sain parasta asiakaspalvelua mitä olen kohdannut. Harmittaakin että sain aikaiseksi lähettää kehut vasta nyt mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan.”

Juhani, Jyväskylä

”Olen kärsinyt todella kiusallisesta aknesta muutaman vuoden. Kokeilin Saltlifen suolasaippuaa, ja aika pian finnit alkoivat kuivua ja vaiva helpottaa. Nyt ihoni on täysin erinäköinen, terveen ja raikkaan oloinen. Suola ilmeisesti desinfioi ihoa aika tehokkaasti, ja tuntuu olevan ehdottomasti paras keino taltuttaa sitkeät finnit! Suosittelen!”

Birgit 15 v.

”Kiitos suolasaippualle- olen päässyt vihdoin eroon tuskallisesta jalkasienestä, johon ei apteekin voiteet ole helpotusta tuoneet. Hieron suolasaippualla huolellisesti myös varpaiden välit päivittäin, ja nyt on sieni pysynyt poissa jo kohta puolisen vuotta! Enpä olisi uskonnut IKINÄ!”

Sinikka, Lappeenranta

”Hei, murrosikäisellä pojallani on todella pahanhajuinen jalkahiki. Hän alkoi käyttää suolasaippuaa jalkoihin. Kostuta suolasaippua ja pyyhi sillä varpaidenvälit ja jalkapohja. Ei moiti luokkakaverit enää pahaa hajua. Auttaa myös finneihin ja kannattaa kokeilla myös jalkasieneen.”

Leila K.

”Olen kärsinyt kilpirauhasen vajaatoiminnasta, ja lääkkeiden apu on ollut vaihteleva. Solea olen käyttänyt nyt noin puoli vuotta, ja vaiva tuntuu helpottaneen oleellisesti. Mitään muita elämäntapoja yms. en ole muuttanut, joten muuta syytä kuin oikeanlaisen suolan käyttöä en keksi oireiden helpottumiseen. Ystävättereni verenpaine on Himalajan suolan käytön jälkeen lähtenyt laskuun, joten vaikuttaa siltä että tie terveempään elämään olikin näin yksinkertainen: teollisen suolan vaihtaminen oikeaan luonnonsuolaan! Kiitos!”

Marika, Turku

1 2